< Projects Menu

Sutherland Road


— This collaboration with JCB to transform a former Golden Crust Bakery into a family home led to a series of outdoor zones for tranquillity, play, swimming and even a small vegetable garden.

A 20-metre, above-ground pool gave the courtyard a dramatic centrepiece, with a local Victorian sawn bluestone used around the pool and in the paving. Elsewhere, the material palette was respectful of the original building’s industrial roots with the use of materials such as black steel, recycled timber and local Victorian bluestone.



Jackson Clement Burrows

— Plantings included Lily Pillies along the boundaries for privacy, and a bleached row of upright lindens to soften the sheer southern façade of the home. Massed under-planting of lily turf added interest with foliage and flowers in the cooler months.